2021-02-06 14:37:04• hírek • Szatmár.ro

Közel 1,4 milliárd lejt fektet be Szatmár megyébe a Fejlesztési Minisztérium

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter szombati Szatmár megyei látogatása során Majtény községben is megtekintette az épülőben lévő sportcsarnokot.

Nem csak a szatmárnémeti harmadik híd munkálatait szemrevételezte az RMDSZ, nemrég kinevezett minisztere, de Kismajtényban is megállt egy rövid látogatás erejéig, ahol egy közel 10 millió lejes beruházás van folyamatban, mely szintén a Fejlesztési Minisztérium finanszírozásával jöhet létre.

A helyszínen David Gheorghe polgármester fogadta a minisztert, bemutatva a községi sportcsarnok jelenlegi, a finalizáláshoz közeli állapotát, melyet Cseke elégedetten vett szemügyre.

A fejlesztési miniszter a helyszínen elmondta, örömmel látaja, jó munkát végeztek a kivitelezők, nagyszerű építménnyel gazdagodott a községi sportélet.

Ugyanakkor elmondta azt is, hogy az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDL) és az Országos Befektetési Társaság (CNI) projektjein keresztül a Fejlesztési Minisztérium jelenleg 1,38 milliárd (új) lej értékben finanszíroz mintegy 300 beruházást Szatmár megyében. Ennek kapcsán pedig biztosította az önkormányzatok vezetőit, hogy a minisztérium igyekszik stabilan folyósítani a szükséges összegeket, hogy minden építkezés és fejlesztés zökkenőmentesen haladhasson.

„Bízunk benne, hogy ezek a beruházások nem csak látványosak, de mindenki számára hasznosnak is fognak bizonyulni, hiszen számos infrastrukturális, illetve sporthoz és kultúrához kötődő megvalósításról van itt szó” – fogalmazott a miniszter.













 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: